Clicky


 


Yvonne Coldeweijer moet video verwijderen, mag Rachel Hazes geen kroket noemen

Yvonne Coldeweijer moet video verwijderen, mag Rachel Hazes geen kroket noemen
23-01-2023 15:32 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - De rechtbank van Amsterdam heeft maandag besloten dat Yvonne Coldeweijer haar video met uitspraken over Rachel Hazes moet verwijderen en bovendien een rectificatie moet plaatsen. Ook werd beslist dat de juicevlogger de term "gecremeerde kroket", waarmee zij naar Hazes verwees, niet meer mag gebruiken.

Hazes had de zaak aangespannen omdat zij wilde dat Coldeweijer een video rectificeert waarin zij uitspraken doet over de rol van Hazes bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes aan diens ex Sarah van Soelen. Coldeweijer beweerde dat de vermeende rol van Hazes in het uitlekken van die brief de reden is dat moeder en zoon momenteel geen contact hebben. Volgens de rechter kan Coldeweijer de beschuldigingen niet waar maken. Deze zijn bovendien "onnodig grievend" en de vlogger heeft "geen te respecteren belang bij publicatie van haar uitlatingen".

De term "gecremeerde kroket" mag door Coldeweijer ook niet meer gebruikt worden om naar Hazes te verwijzen. Deze bewoording is volgens de rechter "hoe dan ook grievend en beledigend", net als andere bewoordingen als narcistisch, manipulatief, knettergek en toxic. Ook de stelling dat het goed is voor André dat hij met zijn moeder heeft gebroken, is in de ogen van de rechtbank "kwetsend" en mag de juicevlogger niet meer gebruiken.

Coldeweijer moet een dwangsom van 1000 euro voor ieder uur betalen dat de bewuste video nog online staat. Dit kan oplopen tot een maximum van 50.000 euro. De rectificatie moet binnen 48 uur op Instagram worden geplaatst.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions