Clicky


 


Oudste kinderen twijfelen of Jan des Bouvrie wist wat hij deed

Oudste kinderen twijfelen of Jan des Bouvrie wist wat hij deed
23-01-2023 15:10 | Binnenland | auteur ANP

LELYSTAD - Nicole en haar broer Jean-Marc twijfelen of hun vader Jan des Bouvrie, die vlak voor zijn dood nog een wijziging liet doorvoeren in zijn testament, "wist wat hij wijzigde". Dat zei de advocaat van de oudste kinderen van de ontwerper, Menno van Gaalen, maandag in de rechtbank van Lelystad. Daar dient een kort geding, waarin weduwe en stiefmoeder Monique des Bouvrie en de twee kinderen die zij later kreeg met Jan, Jan Junior en Bo, proberen het beslag dat Nicole en Jean-Marc op een villa van Jan hebben gelegd te beëindigen.

De oudste kinderen van Jan, die eind 2020 overleed, legden beslag op zijn villa ter waarde van 10 miljoen euro omdat ze niet blij zijn met de manier waarop de nalatenschap van hun vader wordt verdeeld. De cliënten van Van Gaalen "betreuren" dat niet gelukt is om in overleg tot een oplossing te komen, zo stelde de advocaat van Nicole en Jean-Marc. Zij maken zich zorgen over hun rechtspositie, gebaseerd op "wantrouwen" jegens Monique en haar twee kinderen, zei hij.

Nicole en Jean-Marc zijn namelijk "verbaasd" dat Jan nog vlak voor zijn overlijden het testament heeft gewijzigd. Dit is niet wat hij aan hen heeft verteld en past niet bij "de relatie die ze met hem hadden". De oudste kinderen van de ontwerper vragen zich af of hij wist wat hij wijzigde in het testament. "Hij kon niet lezen door zijn dyslexie."

Wilsbekwaam

De rechter reageerde dat een notaris altijd moet controleren of iemand wilsbekwaam is, dus of iemand weet wat hij tekent. Van Gaalen zei verder dat Nicole en Jean-Marc wantrouwen hebben wegens onder meer een gebrek aan inzicht in het testament en het beslag willen beëindigen, mits "er een vervangende zekerheid wordt aangeboden".

Marjolein Hees, de advocaat van Monique, liet weten dat de twijfel aan wilsbekwaamheid "een nieuw punt" is en dat haar cliënten dat "van zich werpen". Ook stelde Hees dat Nicole en Jean-Marc meer willen "dan waar zij recht op hebben". Nicole en Jean-Marc staan "in de wachtkamer" en pas bij het overlijden van Monique is de vordering opeisbaar, aldus de advocaat. De oudste kinderen willen volgens haar "zekerheid" halen waar ze geen recht op hebben. Ook wordt volgens de advocaat gepoogd Monique neer te zetten als "boze stiefmoeder".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions