Clicky


CNV-voorman ziet niets in versoepelen ontslagrecht

CNV-voorman ziet niets in versoepelen ontslagrecht
23-02-2013 21:16 | Overig | auteur de redactie
(Novum) - Versoepeling van het ontslagrecht lost geen enkel probleem in Nederland op. Dat zei CNV-voorzitter Jaap Smit zaterdag in het radioprogramma TROS in Bedrijf.

"De discussie over ontslagrechtversoepeling is al jarenlang een totempaal voor werkgevers", meent Smit. "Terwijl de vakbeweging niet anders kan dan, juist in de huidige tijd van crisis, het ontslagrecht met hand en tand verdedigen."

"Werkgevers bijten zich al jaren vast in de versoepeling van het ontslagrecht. Maar een soepeler ontslagrecht lost echter geen enkel probleem in ons land op en de economie wordt er niet door vlot getrokken", aldus Smit. "Het is de hoogste tijd dat we met elkaar spreken over de werkelijke problemen en de oplossingen ervan."

Volgens Smit durven veel werkgevers geen mensen aan te nemen omdat ze bang zijn dat zij ziek worden. Dan moeten werkgevers werknemers namelijk twee jaar doorbetalen. Hij wil dat de Ziektewet wordt aangepast. "Bijvoorbeeld door tijdens ziekte de loondoorbetaling - weer net als vroeger - te gaan verzekeren."