Clicky

 
Transport Online - DP World neemt 40-tons E-trucks in gebruik

DP World neemt 40-tons E-trucks in gebruik

DP World neemt 40-tons E-trucks in gebruik
23-01-2023 11:16 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ROTTERDAM - DP World Logistics heeft drie 40-ton E-trucks in gebruik genomen. Daarmee is DP World Logistics een van de eerste bedrijven in Duitsland die emissieloze voor- en natransporten aanbiedt via dergelijke zware E-trucks. Op deze manier kan DP World Logistics voldoen aan de toenemende vraag van klanten naar duurzame logistieke oplossingen.

Het gebruik van E-trucks maakt deel uit van de plannen van DP World om de CO2-uitstoot van zijn bedrijfsactiviteiten de komende vijf jaar met bijna 700.000 ton te verminderen. De vermindering komt neer op een afname van twintig procent ten opzichte van 2021, door het elektrificeren van machines, het investeren in hernieuwbare energie en het verkennen van alternatieve brandstoffen.

Op langere termijn wil DP World tegen 2040 CO2-neutraal zijn en heeft het een duidelijke planning om tegen 2050 CO2 uitstoot in zijn gehele wereldwijde netwerk tot nul te reduceren.

“De nieuwe 40-ton E-trucks zijn een waardevolle aanvulling op onze bestaande vloot, die al LNG-trucks bevatte", aldus Jens Langer, CEO Duitsland. "We zijn er trots op dat we als inland terminal netwerk deze emissieloze voor- en natransporten aan onze klanten kunnen aanbieden en zo kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor iedereen."

De E-trucks van DP World zullen op groene stroom rijden en hebben een bereik van maximaal 400 km. Ze zijn bij uitstek geschikt voor emissieloze en geluidsarme voor- en natransporten in en rond de regio's Baden Württemberg en Rheinland Pfalz, maar zullen in eerste instantie worden ingezet in de regio’s Stuttgart en het Zwarte Woud.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden