Clicky

 
Transport Online - Duurzame vloot in de lift: Boels Rental doet grootste investering ooit in heftrucks

Duurzame vloot in de lift: Boels Rental doet grootste investering ooit in heftrucks

Duurzame vloot in de lift: Boels Rental doet grootste investering ooit in heftrucks
23-01-2023 10:29 | Aanschaf Nieuw Materiaal | auteur Redactie

SITTARD - Boels Rental doet de grootste aankoop in heftrucks sinds de start van het familiebedrijf in 1977. Het bedrijf voegt een uitgebreide range van ruim 300 heftrucks, waarvan 95 procent elektrisch, toe aan de Europese vloot. Met deze investering zet Boels opnieuw een belangrijke stap in het uitbreiden en verduurzamen van de vloot.

Groen en krachtig

De markt vraagt steeds vaker om duurzame oplossingen als het gaat om machines en gereedschappen. Met deze heftrucks biedt Boels een duurzame oplossing om goederen te verplaatsen op bijvoorbeeld bedrijventerreinen of in fabrieken. De heftrucks lopen uiteen in een range van 1,5t tot en met 5,0t. Hiermee komt het verhuurbedrijf tegemoet in de marktbehoefte van krachtige en duurzame oplossingen.

Met de uitbreiding van de heftruckvloot introduceert het bedrijf ook een aantal nieuwe modellen. Waaronder een 4-wiel aangedreven elektrische 2,0t heftruck met een doorrijhoogte van 2,03 meter. Deze lage doorrijhoogte maakt het voertuig uitermate geschikt voor kleine ruimtes zoals parkeergarages. Ook voegt het verhuurbedrijf een elektrische 2,5T heftruck met een hefhoogte van 6,5 meter toe aan het assortiment.

Licht voor meer veiligheid

Anders dan bij brandstof aangedreven heftrucks, produceren elektrische heftrucks minder geluid. Voor de veiligheid op locatie is het belangrijk om het loop- en werkverkeer duidelijk te scheiden. Om veiligheidsrisico’s weg te nemen, zijn daarom de heftrucks uitgerust met een ‘pedestrian awareness light’, ook bekend als Blue spot. Deze ledlamp projecteert een blauwe vlek op de grond achter de heftruck, waarmee voorbijgangers worden gewaarschuwd. Dit maakt deze heftrucks geschikt om in drukke omgevingen als een warehouse in te zetten. In de logistieksector was de Blue spot al een verplichting, en nu kunnen dus ook klanten uit andere sectoren gebruikmaken van deze feature.

Minder CO2-uitstoot, geluid en trillingen

De elektrische heftrucks dragen het Boels ECO-label voor duurzame machines en gereedschappen. Materieel dat is voorzien van het ECO-label stoot minder CO2 uit en produceert minder geluid en/of trillingen. Dit label is ontwikkeld om zero emission- en low emission-machines te onderscheiden van de rest van de vloot en helpt klanten om schonere alternatieven, die aan alle veiligheidseisen voldoen, te herkennen in het assortiment.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden