Clicky

 
Transport Online - Belgische TLV, UPTR en Febetra werken samen als 'Transport en Logistics Belgium'

Belgische TLV, UPTR en Febetra werken samen als 'Transport en Logistics Belgium'

Belgische TLV, UPTR en Febetra werken samen als 'Transport en Logistics Belgium'
23-01-2023 09:49 | België | auteur Redactie | Esther van der Wal

BRUSSEL - Al geruime tijd vormden de TLV, UPTR en Febetra een gezamenlijk front voor een aantal dossiers. Bij de cao-onderhandelingen bijvoorbeeld wordt er vanuit het patronaat steeds met één stem gesproken en ook het dossier “professionele diesel” werd gekenmerkt door een intensieve samenwerking.

Deze samenwerking had tot nu toe een informeel karakter. Eind 2022 werd een verdere stap gezet en tekenden de voorzitters van de drie organisaties een intentieverklaring. In deze overeenkomst werden duidelijke afspraken vastgelegd om de oprichting van een confederatie te realiseren, waarbij de drie stichtende federaties hun identiteit en dienstenpakket behouden.

Vorige week werd tijdens de gemeenschappelijke Nieuwjaarsreceptie de nieuwe vzw (Vereniging zonder winstoogmerk, red) “Transport & Logistics Belgium” geïntroduceerd.

Het doel van de confederatie is de belangen van de Belgische sector van het goederenvervoer over de weg en de logistiek voor rekening van derden te behartigen, op alle beleidsniveaus.

Transport & Logistics Belgium is geen fusie, maar een overkoepelende structuur die de drie federaties toelaat om rond een aantal nog te bepalen dossiers/onderwerpen met één en dezelfde stem te spreken.

Het voorzitterschap en het secretariaat van de confederatie zullen om beurt waargenomen worden door één van de drie beroepsorganisaties. Febetra zal als eerste deze mandaten invullen.

De komende weken zal er verder gewerkt worden aan de oprichting van de vzw en zullen de gemeenschappelijke dossiers afgeklopt worden.

Onder het motto “samen sta je sterker” werden met de confederatie “Transport & Logistics Belgium” de juiste en nodige stappen gezet.

Een confederatie of statenbond is een bestuurseenheid van samenwerkende onafhankelijke soevereine staten, die bij verdrag is samengekomen. Er is meer samenwerking dan bij een alliantie, maar minder dan bij een federatie. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden