Clicky

 
Transport Online - Verdachte schietpartij nachtclub Monterey Park dood aangetroffen in busje

Verdachte schietpartij nachtclub Monterey Park dood aangetroffen in busje

Verdachte schietpartij nachtclub Monterey Park dood aangetroffen in busje
23-01-2023 09:40 | Buitenland | auteur ANP

MONTEREY PARK - De man die ervan wordt verdacht dit weekend zeker tien mensen te hebben doodgeschoten na Chinees Nieuwjaar in Monterey Park, bij Los Angeles, is dood aangetroffen in een busje. Het gaat om de 72-jarige Huu Can Tran, die zichzelf van het leven heeft beroofd. De politie maakte dat vannacht rond 02.20 uur (Nederlandse tijd) bekend tijdens een persconferentie, nadat eerder op de dag een voertuig was aangetroffen in Torrance, ten zuiden van die Amerikaanse stad in Californië.

Het motief van de verdachte, een man van Aziatische afkomst, is nog niet bekend. Hij schoot volgens ooggetuigen zaterdagavond (lokale tijd) in een nachtclub op willekeurige mensen en vluchtte. Zo'n twintig minuten later werd even verderop, in Alhambra, door dezelfde verdachte ook geprobeerd een aanval te plegen, maar die werd afgeslagen door omstanders en een wapen werd afgenomen.

Zondag werd het voertuig van de verdachte door agenten gestopt op de parkeerplaats bij een Japanse supermarkt, waar de politie van binnenuit het voertuig één schot hoorde. Een uur lang werd het busje omsingeld, voordat agenten er naar binnen gingen. Dit was te zien op beelden van lokale media. Bewijsmateriaal in het busje, waaronder een pistool, bevestigde dat het om Tran ging. De politie verwacht dat hij alleen handelde en zoekt niet naar andere verdachten.

Politiekorpschef Robert Luna noemt het een van de "gruwelijkste zaken" in zijn regio. Hij prijst de "helden" die de verdachte zijn wapen afpakten in Alhambra. Het ging om een semiautomatisch wapen dat volgens Luna nog veel meer slachtoffers had kunnen maken. Zeven gewonden liggen nog in het ziekenhuis, aldus Luna.

Met vijf dode vrouwen en vijf dode mannen gaat het om de dodelijkste schietpartij sinds Uvalde vorig jaar, toen daar in Texas negentien kinderen en twee leerkrachten om het leven werden gebracht.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn condoleances geuit, in het bijzonder aan de zwaar getroffen Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap. Ook heeft hij opgeroepen de vlaggen bij overheidsgebouwen halfstok te hangen vanwege de schietpartij, die hij als "zinloos" bestempelde.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions