Clicky


Nieuwe MAN TGX voor Feenstra Damwâld

Nieuwe MAN TGX voor Feenstra Damwâld
23-01-2023 09:09 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DAMWÂLD - Het inmiddels 103 jaar jonge Feenstra Transport uit het Friese Damwâld heeft dit jaar afgetrapt met een nieuwe MAN TGX 18.470 trekker met de MAN GX-cabine in de luxueuze Individual Lion S uitvoering.

Feenstra Transport heeft een vloot van 19 trucks die ingezet worden in een groot aantal disciplines. Zo rijdt het bedrijf met koeltrailers, ook voor hangend vleesvervoer, schuifzeil opleggers, vlakke trailers en opleggers met kooi-aap-aansluiting en laadklep. Tevens heeft Feenstra Transport ontheffing voor transporten tot 3,50 meter breedte. De ritten brengen de chauffeurs van de onderneming door heel Europa.

Individual Lion S

Het familiebedrijf werd opgericht in 1920 en is inmiddels in handen van de vierde generatie. Feenstra Transport rijdt al jaren met MAN-trucks. Het Duitse truckmerk is de laatste decennia altijd vertegenwoordigd geweest in de vloot.

Directeur Albert Feenstra: “Soms hadden we vier of vijf MAN-trucks in de vloot, maar op dit moment staat de teller op twee. Dit is voor ons de eerste van de nieuwe generatie. Niet alleen het uiterlijk is verfraaid, ook het interieur is enorm verbeterd, zeker in de Individual Lion S uitvoering. Die heeft bijvoorbeeld leer/alcantara stoelbekleding, een hoogglans grille, carbondesign, rode gordels, een speciaal leren stuur en nog veel meer exclusieve details. Mooie materialen en veel ruimte domineren de cabine. Verder is het bedieningsgemak met het MAN SmartSelect systeem heel handig.”

D26 met 470 pk

De truck is voorzien van alle luxe en veiligheidssystemen als het geavanceerde MAN EfficientCruise ACC systeem met EfficientRoll. Onder de cabine ligt de D26 krachtbron met 470 pk in combinatie met de TipMatic versnellingsbak. Verder is de trekker voorzien van twee brandstoftanks met een totale inhoud van maar liefst 1.160 liter.

Om het plaatje af te maken koos Feenstra Transport voor een stoere lichtbak en in kleur gespoten spiegels en zonneklep.

Chauffeur Foeco Hoekstra is bijzonder onder de indruk van zijn nieuwe MAN en is erg tevreden over het resultaat. “Mijn zoon is al weken bezig met mijn nieuwe auto en ook hij keurt hem helemaal goed”, aldus de tevreden chauffeur. 

De MAN TGX werd afgeleverd door Wierda Bedrijfswagens uit Drachten.

Foto's

  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Van A naar Peter
  • Doornbos
    Doornbos
  • Ntur
    Ntur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions