Clicky


Nog meer geheime documenten gevonden in woning Biden

Nog meer geheime documenten gevonden in woning Biden
22-01-2023 10:39 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - In de woning van de Amerikaanse president Joe Biden zijn vrijdag nog meer geheime papieren aangetroffen. Het gaat om zes documenten uit de periode waarin Biden vicepresident was onder Barack Obama en uit zijn tijd in de Senaat, meldt de advocaat van het staatshoofd van de VS.

De stukken werden gevonden door onderzoekers van het ministerie van Justitie die zijn huis doorzochten.

Biden en zijn vrouw Jill waren niet aanwezig tijdens de doorzoeking, die ruim twaalf uur in beslag nam, staat in een verklaring die zijn advocaat Bob Bauer zaterdagavond (lokale tijd) openbaar heeft gemaakt.

De onderzoekers hebben volgens hem ook enkele handgeschreven notities van Biden meegenomen uit zijn tijd als vicepresident.

Ruim een week geleden werden in de garage en de woning van Biden in de staat Delaware ook al geheime documenten gevonden. Een paar dagen daarvoor werd bekend dat afgelopen november geheime stukken aanwezig waren in Bidens privékantoor bij een denktank in Washington.

De vondst van de documenten ligt gevoelig in de Verenigde Staten. Bidens voorganger Donald Trump verkeert in juridische problemen omdat hij na zijn aftreden meer dan driehonderd geheime documenten naar huis meenam. Biden was hier zelf ook kritisch over.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions