Clicky

 
Transport Online - Haagse oud-wethouder De Mos doet aangifte van lekken strafdossier

Haagse oud-wethouder De Mos doet aangifte van lekken strafdossier

Haagse oud-wethouder De Mos doet aangifte van lekken strafdossier
21-01-2023 15:10 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De Haagse oud-wethouder Richard de Mos, die vanaf maandag voor de rechter staat op verdenking van corruptie, doet aangifte van het lekken van zijn strafdossier. Zijn advocaat Peter Plasman doet de aangifte zaterdag bij het Openbaar Ministerie namens zijn cliënt.

De Mos zegt: "Ik ga ervan uit dat het Openbaar Ministerie de Rijksrecherche de opdracht zal geven om te onderzoeken of het dossier is gelekt door de politie, het OM of andere betrokkenen."

Oud-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui worden ervan verdacht dat ze zich hebben laten omkopen. Ze zouden ondernemers hebben geholpen in ruil voor donaties aan hun partij. Zelf zeggen ze dat ze onschuldig zijn. De rechtbank in Rotterdam heeft vooralsnog tien dagen uitgetrokken voor de zaak.

Onder meer Nieuwsuur en het AD citeerden al uit het strafdossier. De Mos wil dat onderzocht wordt wie het volledige strafdossier heeft gelekt. "Wanneer een andere betrokkene het dossier aan de media heeft verstrekt, is dat een daad van smaad of smaadschrift. In plaats van dat de rechter aan zet is, wordt er ter elfder ure nog een groot mediaoffensief tegen mij geopend."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions