Clicky

 
Transport Online - COO Hanne Buis vertrekt bij Royal Schiphol Group vanwege 'verschil van inzicht'

COO Hanne Buis vertrekt bij Royal Schiphol Group vanwege 'verschil van inzicht'

COO Hanne Buis vertrekt bij Royal Schiphol Group vanwege 'verschil van inzicht'
21-01-2023 10:08 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - COO Hanne Buis vertrekt per 1 februari bij Royal Schiphol Group. In de afgelopen periode is een verschil van inzicht ontstaan dat de directie en raad van commissarissen (RvC) gezamenlijk en intensief hebben geprobeerd te overbruggen. Het verschil van inzicht betreft de operationele aansturing van de luchthaven. Ondanks de gezamenlijke inspanningen is het niet gelukt het verschil te overbruggen. Daardoor ziet de RvC geen andere mogelijkheid dan de arbeidsovereenkomst met Hanne Buis te beëindigen. De directie van Schiphol bestaat daardoor tijdelijk uit CEO Ruud Sondag en CFO Robert Carsouw. In de ontstane vacature zal spoedig worden voorzien.  

“Het is spijtig dat dit verschil van inzicht is ontstaan. Langs deze weg wil de RvC zijn waardering en dank uitspreken voor de grote bijdrage die Hanne in de afgelopen 18 jaar in diverse functies zoals directeur Aviation Marketing, CEO van Lelystad Airport en als lid van de Directie van Royal Schiphol Group aan de luchtvaartsector heeft geleverd", aldus Jaap Winter, president-commissaris van Royal Schiphol Group

"Ik heb met veel energie en plezier gewerkt bij Schiphol Group en betreur het dat we op basis van dit verschil uit elkaar gaan. De luchtvaartsector is een belangrijke sector die Nederland verbindt met de wereld. Ik ben dankbaar dat ik al die jaren in verschillende rollen bij heb kunnen dragen aan die verbinding en aan de nodige veranderingen in de luchtvaart. Ik ben trots op alle medewerkers, partners en alle andere partijen die elke dag Schiphol maken", zegt Hanne Buis.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden