Clicky

 
Transport Online - Houttransport ruim 40 procent overbeladen [+foto]

Houttransport ruim 40 procent overbeladen

Houttransport ruim 40 procent overbeladen [+foto]
20-01-2023 10:26 | Buitenland | auteur Redactie

HOCHSCHEID - Donderdagmiddag zagen Duitse agenten een vrachtwagen met hout rijden terwijl zij een controle uitvoerden op de Duitse B327 bij Hochscheid. De chauffeur wilde de controle omzeilen maar de oplettende agenten konden het houttransport, dat beladen was met sparrenstammen en op weg was naar de houtzagerij bij Hochschreid, tegenhouden.

De eerste vluchtige controle gaf al een idee waarom het houttransport het controlepunt wilde vermijden. Een daaropvolgende weging op de weegbrug bracht een totaalgewicht van bijna 57 ton aan het licht en dus 17 ton te veel. Slechts 40 ton is in Duitsland toegestaan.

Vanwege de forse overbelading van ruim 40 procent mag de chauffeur rekenen op een fikse boete. Er is een procedure gestart tegen het transportbedrijf, waarna beslag kan worden gelegd op de gehele vrachtopbrengst.

Na het beëindigen van de politiemaatregelen werd het houttransport begeleid naar de houtzagerij in de onmiddellijke nabijheid van de stopplaats.

Ook de legaliteit van de lading werd gecontroleerd vanwege de enorme toename van diefstal van hout uit de bossen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions