Clicky

 
Transport Online - KLM en Transavia verhogen weer prijzen voor duurzamere brandstof

KLM en Transavia verhogen weer prijzen voor duurzamere brandstof

KLM en Transavia verhogen weer prijzen voor duurzamere brandstof
19-01-2023 15:21 | Algemeen | auteur Redactie

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen KLM en Transavia verhogen de ticketprijzen ook dit jaar met maximaal 12 euro om zo meer duurzamere brandstof te gebruiken. De maatschappijen zetten begin vorig jaar de eerste stap op dit gebied, met het ‘bijmengen’ van een half procent Sustainable Aviation Fuel (SAF) voor vluchten vanaf Schiphol. Die hoeveelheid wordt dit jaar verdubbeld, aldus een woordvoerster.

KLM zegt deze stap samen met dochtermaatschappij Transavia vrijwillig te zetten om zo toe te werken naar de Europese verplichting van minimaal 2 procent bijgemengde duurzamere brandstof in 2025. KLM zet de "belangrijke stap" nu al vanuit de ambitie om te verduurzamen en ook om de markt van het nog dure SAF vooruit te helpen.

ABN AMRO becijferde eerder deze maand al dat de vliegprijzen door EU-regels rond CO2-uitstoot de komende jaren verder oplopen. Sinds 1 januari geldt er al een hogere vliegtaks van zo'n 26 euro per vertrekkende passagier.

Verder maakte Schiphol donderdag bekend een proef te starten in een poging te verduurzamen. De luchthaven gaat batterijsystemen in plaats van dieselgeneratoren gebruiken om vliegtuigen op de grond van stroom te voorzien.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden