Clicky

 
Transport Online - Zelenski maant tot spoed bij hulp Oekraïne want tirannie rukt op

Zelenski maant tot spoed bij hulp Oekraïne want tirannie rukt op

Zelenski maant tot spoed bij hulp Oekraïne want tirannie rukt op
18-01-2023 19:37 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DAVOS - De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft bondgenoten gemaand met meer spoed zijn land te helpen. Hij waarschuwde dat "tirannie sneller oprukt dan democratieën".

Zelenski deed zijn oproep tijdens een videotoespraak op een internationale bijeenkomst in het Zwitserse Davos. "De tijd die de vrije wereld gebruikt om te denken, wordt door de terroristische staat gebruikt om te doden", zei hij tegen de deelnemers van het World Economic Forum over de agressie van Rusland.

Met de toespraak verhoogde hij de druk op Duitsland om groen licht te geven voor de export van zware Leopard-tanks naar Oekraïne. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz, die enkele uren eerder in Davos een speech hield, liet daar niets over los. Wel zei hij Oekraïne te zullen steunen zolang als dat nodig is.

NAVO-baas Jens Stoltenberg maakte kort daarop in Davos duidelijk dat de regering in Kiev zwaardere en modernere wapens kan verwachten, zodat Oekraïne de Russen het hoofd kan bieden.

De chef van de westerse militaire alliantie verwees naar een bijeenkomst van westerse bondgenoten vrijdag in Duitsland. "De belangrijkste boodschap daar zal zijn dat er meer en geavanceerdere steun komt, zwaardere wapens en modernere wapens, want dit is een strijd voor onze waarden", zei Stoltenberg.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions