Clicky

 
Transport Online - Rijkswaterstaat en ANWB: drukkere spits door staking en weer

Rijkswaterstaat en ANWB: drukkere spits door staking en weer

Rijkswaterstaat en ANWB: drukkere spits door staking en weer
18-01-2023 12:33 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - [update 14:40 uur] Door de landelijk afgekondigde stakingen in het streekvervoer en de weersverwachting kan het donderdag "pittig" worden op de weg. Dat verwacht de verkeersinformatiedienst van de ANWB. Ook Rijkswaterstaat waarschuwt voor een drukkere ochtendspits.

"De spits is op donderdagochtend altijd al druk. In combinatie met de staking en de weersomstandigheden kan het pittig worden", zegt een woordvoerder van de ANWB. "Mensen die weten van de staking zullen waarschijnlijk thuiswerken", verwacht hij.

Een concrete verwachting van de drukte geven, is volgens de ANWB op dit moment lastig, omdat in diverse regio's gestaakt wordt, maar de staking en de weersverwachting zijn "ingrediënten die kunnen zorgen voor drukte", zegt de woordvoerder.

Komende nacht zijn overal buien, met dieper landinwaarts natte sneeuw of sneeuw en hagel, voorspelt het KNMI. Ook kan het glad worden doordat neerslag op wegen bevriest door lage temperaturen en lichte vorst. Donderdagochtend kan het door winterse buien of het bevriezen van wegen plaatselijk glad zijn. In de middag komen opnieuw buien met hagel, natte sneeuw en kans op onweer. De maximumtemperatuur ligt rond de 5 graden, maar tijdens een winterse bui daalt de temperatuur korte tijd flink.

Het KNMI heeft ook code geel afgegeven voor het hele land op donderdag vanwege het winterse weer en de kans op gladheid.

Wegwerkzaamheden die de komende dagen gepland zijn zullen weinig invloed hebben op de spits van donderdag en vrijdag, verwacht de verkeersdienst. Bij eerdere stakingen van vervoersdiensten in het land was het niet drukker op de weg. "Toen leek het erop dat veel mensen ervoor kozen om thuis te werken", aldus de ANWB.

Donderdag en vrijdag leggen duizenden buschauffeurs, machinisten en conducteurs in het streekvervoer het werk neer na een mislukt cao-overleg. Behalve in het streekvervoer staken ook medewerkers van bedrijven die meerdere soorten openbaar vervoer aanbieden en chauffeurs van touringcarbedrijven. Zij kondigden aan zich aan te sluiten bij de al geplande stakingen.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden