Clicky


Stakingen in Frankrijk: blokkades van toegangswegen naar Boulogne, Calais en Kanaaltunnel

Stakingen in Frankrijk: blokkades van toegangswegen naar Boulogne, Calais en Kanaaltunnel
18-01-2023 12:20 | Buitenland | auteur Redactie

PARIJS - De Franse vakbonden hebben voor donderdag 19 januari stakingen aangekondigd. Volgens de Belgische organisatie Febetra zullen vrachtwagenchauffeurs te maken krijgen met grote verstoringen van de toegang tot de verbindingen over het Kanaal en met name de haven van Calais.

Hoewel de haven van Calais en de Kanaaltunnel open zijn, zullen de stakingen vanaf woensdag 18 januari 2023, maar vooral op donderdag 19 januari 2023, directe en sterke gevolgen hebben voor de toegang tot de haven van Calais. Een chauffeur tipte woensdaochtend de redactie dat de toegangswegen tot Calais nu al niet door te komen zijn.

Ook in de haven van Boulogne zouden acties gehouden worden.

Het is niet uitgesloten dat tijdens deze twee dagen verkeersmaatregelen zullen worden genomen op de A16 en de A26 om files te voorkomen.

Hoe de acties er precies uit zullen gaan zien is op dit moment niet bekend maar er wordt al wel gesproken over het blokkeren van onder meer raffinaderijen. ook het openbaar vervoer zal te maken krijgen met ernstige verstoringen. Ook veel scholen sluiten omdat leraren gaan staken.

De acties zouden, volgens Franse media, het gevolg zijn van de Franse pensioenhervormingen.