Clicky


Dronken jonge automobilist met blauwe flitslamp aangehouden op A10

Dronken jonge automobilist met blauwe flitslamp aangehouden op A10
18-01-2023 10:18 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - In de nacht van dinsdag op woensdag is een dronken automobilist op de A10 aangehouden met een blauwe flitslamp achter het raam. 

Politieagenten zagen in de spiegel een Audi met hoge snelheid van achteren naderen met een blauwe flitslamp. Volgens de agenten op zich niet een gek gezicht omdat er namelijk de nodige onopvallende politieauto's in de omgeving rijden.

Deze auto viel echter op omdat er alleen een flitser achter de voorruit zat. Daarnaast zette de bestuurder, na het zien van de herkenbare politieauto, de blauwe lamp ineens uit waarna de rijstijl drastisch veranderde. Nadat agenten het kenteken opvroegen, bleek de auto niet op naam van de politie of een andere opsporingsinstantie te staan. Reden genoeg voor een controle.

Uiteindelijk bleek er een jonge beginnende bestuurder in de geleende auto van zijn vader te rijden. De blauwe lamp had hij zelf gekocht. Ook blies hij een indicatie A/G, teveel alcohol.

De bestuurder is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse, daar blies hij ruim 6,5 keer de toegestane hoeveelheid, namelijk 580 ug/l. Hiervoor is zijn rijbewijs ingevorderd en is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast is de blauwe lamp in beslag genomen, waar ook proces-verbaal voor is opgemaakt.

De bestuurder is zijn rijbewijs in ieder geval 5 maanden kwijt. Ook moet hij een cursus bij het CBR volgen en de nodige boetes betalen, meldt de politie.