Clicky


Oekraïense binnenlandminister komt om bij helikoptercrash

Oekraïense binnenlandminister komt om bij helikoptercrash
18-01-2023 09:46 | Buitenland | auteur ANP/AFP

KIEV - De Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken Denis Monastirski is omgekomen bij een helikoptercrash in een voorstad van Kiev.

De politie schrijft op Facebook dat ook de onderminister en een staatssecretaris om het leven zijn gekomen. De helikopter stortte neer bij een kleuterschool in de stad Brovary. Daarbij zijn volgens de politie zestien mensen om het leven gekomen, onder wie twee kinderen.

Het is nog niet bekend waardoor de helikopter is neergestort. Negen van de zestien doden zouden aan boord zijn geweest van het toestel. 22 personen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, onder wie tien kinderen. De gouverneur van de regio Kiev meldde eerder dat de helikopter neerkwam bij een woningcomplex en een kleuterschool, waar op dat moment nog kinderen en personeelsleden aanwezig waren.

Het toestel stortte neer in Brovary, op zeker vijftien kilometer ten oosten van het centrum van Kiev. Op video's na de crash is te zien dat een brand is uitgebroken en dat mensen schreeuwen.

De 42-jarige Monastirski stond sinds juli 2021 aan het hoofd van het ministerie van Binnenlandse Zaken, samen met zijn onderminister Jevgeni Jenin, die het helikopterongeluk ook niet heeft overleefd. Het is nog niet duidelijk wie nu de leiding heeft bij het ministerie.