Clicky


Dronken vrachtwagenchauffeur veroorzaakt ongeval met vier voertuigen op Duitse B1

Dronken vrachtwagenchauffeur veroorzaakt ongeval met vier voertuigen op Duitse B1 [+foto]
17-01-2023 11:44 | Ongevallen | auteur Redactie

BLOMBERG - Maandagmiddag moest de Duitse B1 ongeveer 2,5 uur worden afgesloten tussen Siekholzer Weg en Blomberg nadat een dronken vrachtwagenchauffeur een ongeval had veroorzaakt waarbij in totaal vier voertuigen betrokken raakten.

Rond 14.00 uur reed de 60-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oekraïne met zijn vrachtwagen over de B1 richting Barntrup toen hij bij de rechter groenstrook naast de weg kwam. Bij het tegensturen raakte de oplegger een andere vrachtwagen in het tegemoetkomende verkeer.

Het voertuig schaarde vervolgens en blokkeerde de weg volledig.

Een 33-jarige bestuurder van een Volkswagen kon niet meer op tijd remmen. Op weg naar Blomberg botste hij tegen de oplegger. Rondvliegende auto-onderdelen beschadigden ook een andere Volkswagen van een 50-jarige vrouw. De 33-jarige man raakte gewond en moest voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.

De hoogte van de materiële schade is nog niet vastgesteld.

De oorzaak van het verkeersongeval was alcoholgebruik door de 60-jarige die het ongeval veroorzaakte. Een dokter nam een ​​bloedmonster van hem af. Tegen de chauffeur is een strafrechtelijk proces gestart.