Clicky

 
Transport Online - Siemens gaat 1200 elektrische locomotieven leveren aan India

Siemens gaat 1200 elektrische locomotieven leveren aan India

Siemens gaat 1200 elektrische locomotieven leveren aan India
16-01-2023 17:10 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/DPA

MÜNCHEN - Het Duitse industrieconcern Siemens gaat 1200 elektrische locomotieven leveren aan India. Met die opdracht van staatsbedrijf Indian Railways is een bedrag gemoeid van ongeveer 3 miljard euro. Het is volgens Siemens de grootste spooropdracht voor de onderneming ooit.

De locomotieven zullen over een periode van elf jaar geleverd gaan worden voor inzet bij het goederentransport in India. De treintrekkers worden gebouwd in India door Siemens Mobility in samenwerking met Indian Railways. Ook gaat het Duitse concern voor 35 jaar onderhoudsdiensten verlenen.

De locomotieven hebben een kracht om tot 4500 ton te trekken met snelheden van maximaal 120 kilometer per uur. Door meer elektrisch te rijden wil India de uitstoot verlagen, bijvoorbeeld omdat dieseltreinen worden vervangen en er minder vrachtwagens nodig zijn om goederen te vervoeren.

India heeft een van de grootste spoornetwerken ter wereld en behoort volgens Siemens tot de snelst groeiende markten voor spoortransport. Het land met bijna 1,4 miljard inwoners heeft een ambitie om geheel elektrisch te gaan rijden op het spoor.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden