Clicky


Rusland: moderne Britse tanks in Oekraïne zullen branden

Rusland: moderne Britse tanks in Oekraïne zullen branden
16-01-2023 14:58 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

MOSKOU - De levering door westerse landen van nog meer geavanceerde wapens aan Oekraïne gaat de uitkomst van de oorlog niet veranderen, waarschuwt het Russische regime. De moderne tanks die de Britten naar Oekraïne sturen in de strijd tegen de Russische bezetter "zullen branden".

Het Kremlin reageert daarmee op de aankondiging van Groot-Brittannië veertien Challenger 2-gevechtstanks en andere geavanceerde artillerie-ondersteuning te sturen. De Britten gebruiken Oekraïne als een instrument om hun anti-Russische doelen te bereiken, stelt het regime. "Deze tanks branden en zullen branden net als de rest", aldus Moskou.

Mogelijk krijgt Kiev nog meer moderne tanks. De Oekraïense bondgenoten komen vrijdag in het Duitse Ramstein bijeen om een en ander te bespreken. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz staat onder druk om de export van Duitse Leopard 2-gevechtstanks naar Oekraïne toe te staan.

Sinds de Russische invasie in Oekraïne bijna een jaar geleden hebben de Verenigde Staten en andere landen al voor tientallen miljarden dollars aan wapens verstrekt, waaronder raketsystemen, drones, gepantserde voertuigen en communicatiesystemen.