Clicky

 
Transport Online - Bijna alle inzittenden vliegtuig Nepal omgekomen na crash [+foto's&video]

Bijna alle inzittenden vliegtuig Nepal omgekomen na crash

Bijna alle inzittenden vliegtuig Nepal omgekomen na crash [+foto's&video]
15-01-2023 10:22 | Ongevallen | auteur ANP/AFP/RTR

POKHARA - [update 11:42 uur] Bijna alle inzittenden zijn omgekomen na een vliegtuigcrash in Nepal. Volgens de lokale politie zijn 67 van de 72 inzittenden overleden. Eerder meldden autoriteiten dat een aantal mensen gewond naar het ziekenhuis was gebracht. Een politiewoordvoerder zegt tegen persbureau DPA dat 44 lichamen zijn geborgen.

Het vliegtuig van Yeti Airlines stortte zondag neer kort voor de landing in Pokhara. Het was vertrokken vanuit hoofdstad Kathmandu, dat ongeveer 150 kilometer ten zuidoosten van Pokhara ligt. Het vliegtuig vervoerde 68 passagiers en vier medewerkers. De meeste waren Nepalees, maar er zaten ook vijf mensen uit India, vier Russen, twee Zuid-Koreanen, een Fransman, een Ier, een Argentijn en een Australiër aan boord.

Honderden reddingswerkers zijn bezig om lichamen te bergen, mogelijke overlevenden te redden en de brand die is ontstaan na de crash te blussen. Het toestel is in meerdere stukken uit elkaar gebroken, volgens omwonenden ligt een deel op een heuvel.

De Nepalese premier Prachanda zegt op Twitter "diep bedroefd" te zijn door het "tragische ongeval". Hij roept alle instanties en burgers op om samen te werken. Maandag is een dag van nationale rouw in het land.

De regering heeft een team van vijf mensen samengesteld om de crash te onderzoeken. Binnen 45 dagen moet er een rapport zijn over hoe het mis kon gaan.

In Nepal gebeuren vaker ongelukken met vliegtuigen en helikopters. Het weer in het land is erg verraderlijk, doordat er zoveel hoge bergen staan. Acht van de veertien hoogste bergen staan in Nepal. Daarnaast is de infrastructuur voor vliegen niet goed en zijn de vliegtuigen vaak niet goed onderhouden. Om die reden mogen toestellen van Nepalese vervoerders niet meer in het luchtruim van de Europese Unie vliegen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden