Clicky


 


Rainbow soepeltjes door de duinen

Rainbow soepeltjes door de duinen
14-01-2023 18:05 | Etappes | auteur Redactie

AL-HOFUF - Gerrit Zuurmond draait voor duinen zijn hand niet meer om. De dertiende etappe van de Dakar Rally 2023 was dan ook geen probleem voor het trio van Rainbow, dat met de veertiende tijd aan de finish van de 153 kilometer proef kwam. De enige schade: opnieuw de bumper.

Het was al de derde bumper die werd versleten deze Dakar. Net als in de marathonetappe kwam de MAN in aanraking met een bult zand. “Maar vandaag was het in vergelijking met gisteren en eergisteren een redelijk eenvoudige proef”, vond navigator Tjeerd van Ballegooij. “De duinen waren in deze etappe aanzienlijk lager en flauwer, maar opletten moeten we altijd. Het liep soepel.”

Alleen de bumper moest eraan geloven. Net een nieuwe. “Vanochtend stond de truck er netjes bij dankzij de monteurs, met onder meer de derde nieuwe bumper”, vertelde Van Ballegooij, “maar die is gesneuveld in de strijd. We zijn ergens steil naar beneden gereden en recht met de bumper in het zand gehapt. Dat is een beetje jammer, maar om onder de ereboog door te gaan hebben we geen bumper nodig.”

Die boog staat in Dammam op de heren te wachten. Daarvoor moeten ze morgen nog wel een proefje van 138 kilometer afwerken en 267 kilometer over de weg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions