Clicky


Rallyrijder Loeb blijft winnen in Dakar Rally

Rallyrijder Loeb blijft winnen in Dakar Rally
14-01-2023 11:07 | Sport | auteur ANP

AL-HOFUF - De Franse rallyrijder Sébastien Loeb heeft een bijzondere reeks in de Dakar Rally bij de auto's neergezet door in Al-Hofuf zijn zesde etappezege op rij te boeken. Loeb was de beste in de dertiende etappe met een klassementsproef over 154 kilometer. Loeb won in totaal dit jaar zelfs zeven etappes, maar moet vrijwel zeker genoegen nemen met de tweede plaats in het eindklassement. De achterstand op leider Nasser Al-Attiyah bedraagt ruim 1 uur en 20 minuten. De woestijnrally eindigt zondag in Dammam.

Loeb en zijn Belgische bijrijder Fabian Lurquin waren een kleine zes minuten sneller dan Al-Attiyah, de Qatarees die de Dakar Rally vorig jaar ook al won. De Fransman neemt al wel ten minste 35 punten mee naar het wereldkampioenschap rallyrijden waarvoor de Dakar Rally meetelt. In het klassement staat de Braziliaan Lucas Moraes derde, een kwartier achter Loeb.

De 45e editie van de Dakar Rally eindigt zondag na zo'n 8000 kilometer. De Fransman Stéphane Peterhansel en de Spanjaard Carlos Sainz waren daarin prominente uitvallers.

Bij de motoren won de Argentijn Kevin Benavides de voorlaatste etappe. Zijn broer Luciano Benavides was eigenlijk sneller maar kreeg een minuut straftijd wegens een snelheidsovertreding. De Australiër Toby Price (KTM) blijft leider, maar het blijft spannend met Kevin Benavides op slechts 12 seconden. Ook de Amerikaan Skyler Howes doet nog mee om de eindzege. Hij staat derde op ruim anderhalve minuut van Price, die de Dakar Rally al won in 2016 en 2019. Op zondag wordt het dus een sprintkoers met drie kandidaat-eindwinnaars. Price mag als laatste in actie komen.