Clicky


Raketaanvallen raken belangrijke infrastructuur Kiev en Charkov

Raketaanvallen raken belangrijke infrastructuur Kiev en Charkov
14-01-2023 10:52 | Buitenland | auteur ANP/RTR

KIEV - [update 12:45 uur] De Oekraïense steden Kiev en Charkov zijn geraakt door Russische raketaanvallen zaterdag. Rond beide steden is belangrijke infrastructuur verwoest.

Volgens de burgemeester van Kiev zijn er geen slachtoffers gevallen en zijn de raketten neergekomen in gebieden waar niemand woont. Onder meer de wijk Dniprovski zou zijn getroffen. Meerdere gebouwen zijn flink beschadigd door vallende raketonderdelen.

Burgemeester Vitali Klitsjko riep inwoners van Kiev zaterdagochtend op om in de schuilkelders te blijven. "De details van de aanval worden nagegaan", aldus een medewerker van president Zelenski. Getuigen zeggen tegen persbureau Reuters dat er meerdere explosies te horen waren voor het luchtalarm afging in Kiev. In het begin van de middag is het luchtalarm opgeheven.

Twee raketten

De gouverneur van Charkov Oleg Sinehoebov zegt dat Charkov door twee raketten is geraakt. De stad ligt dicht bij de Russische grens. "Onze mensen zijn druk bezig de situatie te stabiliseren en ervoor te zorgen dat er energie is."

Kiev en Charkov zijn regelmatig doelwit van Russische raketaanvallen sinds Rusland Oekraïne in februari van 2022 binnenviel. Sinds oktober richten de Russische aanvallen zich steeds vaker op belangrijke infrastructuur, zoals energiebedrijven.