Clicky


 


Eindelijk gelukt: Rainbow in de top 10

Eindelijk gelukt: Rainbow in de top 10
13-01-2023 17:48 | Etappes | auteur Redactie

SHAYBAH - Gerrit Zuurmond en zijn mannen zaten er al een paar keer dicht in de buurt deze Dakar Rally, maar het is nu eindelijk gelukt. Het Rainbow Truck Team sloot de marathonetappe af met de achtste tijd; ruimschoots in de top 10 dus. Terug in het bivak van Shaybah na twee dagen zwoegen in het Empty Quarter was de ontlading groot.

Met de achtste tijd was Gerrit Zuurmond vanzelfsprekend “bijzonder tevreden. Natuurlijk waren er wel weer wat schoonheidsfoutjes, maar op zich is het goed gelopen.” De twaalfde etappe was met 185 kilometer niet al te lang, maar door de hoge en zachte duinen was het een lastige horde om te nemen. “Het waren heel hoge duinen en heel zacht”, merkte Zuurmond. “Je moest er schuin tegenop en als je dan niet genoeg tractie hebt, val je om. Dus we moesten zorgen dat we steeds genoeg tractie hadden: in de juiste versnelling, met de juiste snelheid, de juiste bandenspanning. Het is allemaal goed gekomen.”

Eén keer kwam het net niet goed, al ging het gelukkig ook niet fout. De MAN kwam met net iets te weinig snelheid aan bovenaan een duin en bleef op de top hangen. “We wisten niet wat erachter zat en gingen net iets te langzaam. We stonden goed vast en moesten de truck er zelf uit spitten, met de luchtkussens eronder. Dat heeft wel een half uurtje geduurd.” Verder kwam de Rainbow-équipe niet in de problemen en stopten ze alleen nog een keer om de Toyota van Maik Willems los te trekken.

Het vertrouwen groeit met name in deze tweede week van de Dakar 2023 met de dag en dat is te zien in de resultaten. Zuurmond merkte het zelf ook. “We weten nu goed wat de auto kan en dat maakt dat we steeds vrijer zijn om er doorheen te rijden. Het blijft jammer van die ene motorstoring, maar dat is goed opgelost. Het is spijtig van het klassement, maar het rijden in deze zware Dakar geeft veel voldoening. We weten zelf, als klein amateurteam, wat we hebben gepresteerd. Een achtste tijd in een etappe als deze, zegt dan ook genoeg.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions