Clicky


22 pallets sportkleding gestolen uit vrachtwagen bij tankstation

22 pallets sportkleding gestolen uit vrachtwagen bij tankstation [+foto]
13-01-2023 17:37 | Criminaliteit | auteur Redactie

STAFFORD - De Britse politie is op zoek naar informatie nadat een grote hoeveelheid sportkleding werd gestolen uit een vrachtwagen.

Woensdagochtend 11 januari rond 05:30 uur werd de Britse politie opgeroepen om naar een tankstation langs de M6 te komen. Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur meldde dat er in totaal 22 pallets met sportkleding uit zijn vrachtwagen waren gestolen.

Er wordt aangenomen dat de diefstal ergens tussen 22.00 uur dinsdagavond en 05.00 uur woensdagochtend heeft plaatsgevonden.

Op de dag van de diefstal werd omstreeks 12.45 uur een rood-witte vrachtwagen achter de vrachtwagen van het slachtoffer geparkeerd. Deze werd vervolgens rond 02.00 uur weggereden, waarbij vier onbekende daders in de richting van het nabijgelegen Roadchef-restaurant renden.

De politie bekijkt momenteel camerabeelden van het gebied ten tijde van de diefstal en dringt er bij iedereen die iets verdachts heeft gezien op aan om contact met hen op te nemen.

Inspecteur Tim Norbury, van het Stafford Local Policing Team, zegt: "Ik wil vrachtwagenchauffeurs geruststellen dat we ons inzetten om de verantwoordelijken voor deze diefstallen te identificeren. Ik weet dat het een zorgelijke tijd is voor chauffeurs, die zich zorgen maken over hun veiligheid, maar ook voor bedrijven die bezorgd zijn over het verlies van goederen. Ik zou chauffeurs willen aanmoedigen om op goed verlichte plaatsen te parkeren, te zorgen voor veiligheidsmaatregelen met betrekking tot voertuigen en trailers, en alert te zijn. Iedereen die iets verdachts ziet rond of met vrachtwagens in Staffordshire, moet contact met ons opnemen.”

Iedereen met informatie, relevante camerabeelden of dashcambeelden, kan contact met de Stafford Police opnemen via Facebook, Twitter of 101, onder vermelding van incidentnummer 087 van 11 januari. U kunt ook anoniem contact opnemen met Crimestoppers (in Groot-Brittannië) via 0800 555 111.