Clicky

 
Transport Online - Arriva: geen treinen in Achterhoek en Rivierenland door staking

Arriva: geen treinen in Achterhoek en Rivierenland door staking

Arriva: geen treinen in Achterhoek en Rivierenland door staking
13-01-2023 10:22 | Algemeen | auteur ANP

ARNHEM - [update 11:10 uur] De treinen van Arriva in de Gelderse regio's Achterhoek en Rivierenland rijden vrijdag niet als gevolg van een staking door treinpersoneel. Die staking is georganiseerd door vakbond VVMC die zo een betere cao wil afdwingen. Ook een aantal buschauffeurs van Arriva heeft het werk neergelegd. Volgens het vervoersbedrijf rijdt daardoor nog slechts de helft van alle bussen in de regio's.

De plaatsen waar vrijdag volgens VVMC het werk wordt neergelegd zijn Goor, Tiel, Arnhem, Doetinchem, Winterswijk en Zutphen. Arriva roept reizigers op om de reisplanner te checken voordat zij de deur uit gaan. Een woordvoerster geeft aan dat de trein van de regionale vervoerder Connexxion tussen Arnhem en Doetinchem wel gewoon rijdt. Dat vervoersbedrijf valt namelijk onder een andere cao.

Ook het treinpersoneel van vervoerder Keolis staakt. Daardoor is er volgens de website van de vervoerder geen treinverkeer mogelijk van Zutphen naar Oldenzaal via Hengelo. Op trajecten in Overijssel vallen ook enkele ritten van Keolis uit als gevolg van de staking. Dat gaat om het traject tussen Zwolle en Enschede en het traject tussen Hengelo en het Duitse Bielefeld.

De stakingen zijn het gevolg van stukgelopen onderhandelingen over de cao multimodaal vervoer. Onder die cao vallen bedrijven die zowel bus- als treinvervoer aanbieden, bijvoorbeeld Arriva en Keolis. In totaal gaat het om zo'n 1300 personeelsleden.

Naast de cao multimodaal is er ook de cao streekvervoer voor bedrijven die alleen met bussen, trams of treinen rijden. Ook voor die cao zijn nog geen nieuwe afspraken gemaakt. Als dat begin volgende week niet lukt, wordt op donderdag en vrijdag gestaakt, waarschuwt FNV. Onder de cao streekvervoer vallen zo'n 13.000 mensen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden