Clicky

Vijfde dagzege op rij autocoureur Loeb in Dakar Rally

13-01-2023 10:10 | Auto | auteur ANP

SHAYBAH - De Franse autocoureur Sébastien Loeb heeft zijn vijfde etappezege op rij geboekt in de Dakar Rally. De negenvoudig wereldkampioen rallyrijden was in Saudi-Arabië ook de snelste in de twaalfde etappe, met een klassementsproef over 185 kilometer. In het algemeen klassement klom Loeb naar de tweede plaats, op bijna 1,5 uur achterstand van Nasser Al-Attiyah uit Qatar.

De 48-jarige Fransman won de Dakar Rally nog nooit. Loeb eindigde wel twee keer als tweede, onder meer vorig jaar achter Al-Attiyah. De Qatarees koerst af op zijn vijfde overwinning in de woestijnrally. Loeb kruipt weliswaar steeds iets dichterbij in het klassement, maar de coureur van het team Bahrain Raid Xtreme moet nog altijd 1 uur en ruim 27 minuten goedmaken.

Bij de motoren is de strijd om de eindzege heel wat spannender. Met nog twee etappes te gaan, nam de Australiër Toby Price de leiding in het klassement over van de Amerikaan Skyler Howes. Price werd derde in de twaalfde etappe, achter de Chileense winnaar José Ignacio Cornejo en de Australiër Daniel Sanders. Howes eindigde als zesde en heeft nu 28 seconden achterstand op Price in het klassement. De Argentijn Kevin Benavides staat derde op 2.40 minuten.