Clicky

 Kool Transport failliet verklaard

Kool Transport failliet verklaard
13-01-2023 08:54 | Faillissementen | auteur Redactie

VIANEN - Voor de rechtbank van Midden-Nederland is op donderdag 12 januari Kool Transport BV failliet verklaard. Het faillissement ghing al enige tijd in de lucht maar donderdag werd het door de rechtbank uitgesproken. Enigzins onverwacht want eerder werd aangegeven dat het faillissement pas 24 januari bij de rechtbank zou dienen.

Voor de chauffeurs van Kool Transport komt er nu een einde aan een onzekere periode. Svenja de Groot van vakbond FNV gaf eerder al aan dat het UWV pas uitkeert wanneer een faillissement daadwerkelijk is uitgesproken.

De reden voor het faillissement is ongewis. Dat zal moeten blijken uit onderzoek door de curator, mr. J.V. Maduro. Volgens de chauffeurs ligt mismanagament van de huidige directe ten grondslag aan het faillissement. Volgens de directeur, Gert Bras, ligt het aan een hoog ziekteverzuim en een aantal 'dwarsliggers', zo gaf hij eerder aan in een e-mail aan de chauffeurs.

Rond de jaarwisseling werden al een aantal lease trekkers en opleggers opgehaald bij het inmiddels failliete transportbedrijf. Het bedrijf ligt dan ook al enkele dagen nagenoeg stil.

Of een doorstart komt van het bedrijf moet de komende weken blijken.

Bij Kool Transport werkten tussen de 70 en 80 chauffeurs. Het ruim 100 jaar oude Kool Transport werd op 15 april 2022 overgenomen door de FST Group.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats