Clicky


Politie deelt proces-verbaal uit voor vrachtwagen slepen met spanband

Politie deelt proces-verbaal uit voor vrachtwagen slepen met spanband [+foto]
12-01-2023 12:14 | Opmerkelijk | auteur Redactie

ROTTERDAM - "Bandje erom en gaan. Dat zal mogelijk de gedachte geweest zijn. Maar dit kan toch echt niet hoor. Als je collega met pech staat wil je die helpen. Nobel streven, maar neem dan wel de juiste spullen mee", aldus een politieagent van Team Verkeer die donderdagochtend deze sleepactie tegenkwam op de A29.

De agent was duidelijk 'not amused' over de collegiale sleephulp: "Een spanband is bedoeld en gemaakt om lading te zekeren, vast te binden, te spannen zoals dat heet, om te zorgen dat je lading goed gezekerd is. Die spanband bevestig je en daar komt verder geen bewegende trekkracht op te staan. Ze zijn bedoeld en gemaakt om te zekeren, niet om steeds uitgerekt te worden zoals bijvoorbeeld bij slepen", aldus de Verkeerspolitie Eenheid Rotterdam.

"Als je met je bestelbus amper 2000 kilo mag trekken ga je dus géén vrachtwagen trekken die al iets van 8000 kg weegt. En als je daar dan ook nog eens een spanband voor gaat gebruiken dan snap je het dus echt niet. En de spanband van de bestelbus was voor het gemak maar om de achteras bevestigd. Tja , je bent beroepschauffeur, zowel van de bestelbus als van de vrachtwagen. Daar verwachten wij van de verkeerspolitie zéker dit soort gedrag niet van", aldus een getergde agent.

"Dat hiervan proces-verbaal is opgemaakt moge duidelijk zijn", en "Oh ja, het was ook direct einde rit", besluit de agent.

De post op Facebook stuit op veel kritiek. In korte tijd heeft de post al honderden reacties gekregen. Het gros van de reageerders is het niet eens met de actie van de agent en vinden de boete onterecht.