Clicky

 
Transport Online - Oekraïne ziet Russische troepenopbouw bij zwaarbevochten Soledar

Oekraïne ziet Russische troepenopbouw bij zwaarbevochten Soledar

Oekraïne ziet Russische troepenopbouw bij zwaarbevochten Soledar
12-01-2023 12:19 | Buitenland | auteur ANP/RTR

SOLEDAR - Het Oekraïense ministerie van Defensie zegt dat Rusland weer meer troepen naar Soledar heeft gestuurd, ondanks tegenstrijdige berichten over de situatie in de zwaarbevochten plaats. Het Russische huurlingenleger de Wagner-groep beweerde woensdag de stad al te hebben veroverd, maar volgens Oekraïne is de strijd nog altijd in volle gang.

Een onderminister van Defensie laat weten dat Rusland de troepenopbouw bij het Oost-Oekraïense Soledar binnen een week heeft uitgebreid van 250 naar 280 eenheden. "Ze lopen over hun eigen lijken", zei ze over de aangerukte soldaten. "Rusland stuurt z'n eigen mensen met duizenden naar de slacht, maar wij houden vol." Wagner-eigenaar Jevgeni Prigozjin zei woensdag juist dat de hele plaats bezaaid ligt met lichamen van Oekraïense soldaten. Van beide kanten wordt in elk geval gesproken over een zware en moeilijke strijd.

Soledar ligt net ten noorden van het eveneens zwaarbevochten Bachmoet in de regio Donetsk. CNN meldt dat op satellietfoto's te zien is dat er veel verwoesting is in Soledar. Onder meer appartementengebouwen en een school zouden zijn vernietigd.

De verovering van de stad zou de eerste Russische terreinwinst in maanden betekenen, na het succesvolle Oekraïense tegenoffensief in Charkov en Cherson.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions