Clicky

 
Transport Online - Man steekt zes mensen neer op Parijse treinstation Gare du Nord

Man steekt zes mensen neer op Parijse treinstation Gare du Nord

Man steekt zes mensen neer op Parijse treinstation Gare du Nord
11-01-2023 09:24 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - [update 09:35 uur] Een man heeft met een steekwapen mensen aangevallen op het Parijse station Gare du Nord. Hij heeft vijf mensen licht verwond melden Franse media. De verdachte is snel door politiemensen uitgeschakeld, onder wie een agent die geen dienst had en er toevallig aanwezig was.

Agenten hebben het vuur op de dader geopend. Hij is ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht. Over zijn motieven is nog niets bekendgemaakt. Hij viel voorbijgangers met een soort schroevendraaier aan, aldus Franse media.

Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmarin heeft "de snelle en moedige reactie" van de politie geprezen. Darmarin is naar het station gegaan om poolshoogte te nemen. Ook politiechef Laurent Nuñez en burgemeester Anne Hidalgo gingen langs op het station.

Het station Gare du Nord behoort tot de drukste ter wereld. Het dient onder meer voor de treinverbindingen met Amsterdam, Brussel, Lille, Londen en tal van Duitse steden. Het treinverkeer werd tijdens het incident even onderbroken, melden Franse media.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden