Clicky

 Vijf maanden cel voor diefstal bus met pakketten

Vijf maanden cel voor diefstal bus met pakketten
10-01-2023 20:00 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - Woensdagavond 14 september 2022 dacht een bezorger snel een pakketje af te geven in de Haagse Genestetlaan. Hij zette zijn bus met draaiende motor langs de straatkant. Heel eventjes maar. Maar lang genoeg voor een toevallige voorbijganger om ermee vandoor te gaan. Een 34-jarige Hagenaar werd vandaag veroordeeld tot vijf maanden cel voor de diefstal.

De pakketbezorger zag de bestelauto wegrijden, vol pakketten en met ook wat persoonlijke spullen. De politie wist camerabeelden van een verdachte veilig te stellen en verspreidde die onder agenten. Daarop was iemand te zien met scherpe inhammen, een wit bandje om zijn pols en een blauwe pleister om zijn vinger.

De daarop volgende nacht werd een 34-jarige Hagenaar op basis van herkenning van de camerabeelden van de straat geplukt en aangehouden. Sindsdien zit hij in voorarrest. Bij het eerste verhoor herkende hij zichzelf op de camerabeelden, maar later trok hij dat weer in. Ook de bus werd teruggevonden maar de persoonlijke spullen en het grootste deel van de pakketten waren verdwenen.

Veel gedupeerden

De officier van justitie vond vandaag op de zitting bij de politierechter diefstal bewezen. Zij benadrukte dat pakketbezorgers onder hoge werkdruk staan waardoor zo’n tijdelijke parkeeractie te verklaren is. Door de diefstal werd niet alleen de pakketbezorger gedupeerd, zei ze, maar ook diens broer (van wie de bestelauto is), de pakketmaatschappij en de circa vijftig mensen die hun pakketje kwijt waren.

Ook de politierechter vond diefstal bewezen en veroordeelde de Hagenaar tot vijf maanden cel (met aftrek van voorarrest).

Foto's

  • Dave-Trans
    Dave-Trans
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats