Clicky

 
Transport Online - Tevex Logistics tekent intentieverklaring voor vijftig eActros LongHaul vrachtwagens

Tevex Logistics tekent intentieverklaring voor vijftig eActros LongHaul vrachtwagens

Tevex Logistics tekent intentieverklaring voor vijftig eActros LongHaul vrachtwagens
10-01-2023 13:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

STUTTGART/RHEDA-WIEDENBRÜCK - Het Duitse Tevex Logistics, dochteronderneming van de Tönnies Group, is van plan om in de toekomst de batterij-aangedreven langeafstandsvrachtwagen eActros LongHaul in te zetten voor de levering van levensmiddelen. Tijdens een officieel klantenbezoek aan het hoofdkantoor van Daimler Truck ondertekenden Stina Fagerman, Head of Marketing, Sales and Services bij Mercedes-Benz Trucks, evenals Clemens Tönnies, Managing Partner van de Tönnies Group en Dirk Mutlak, Managing Director bij Tevex Logistics, een gezamenlijke intentieverklaring voor de bestelling van vijftig elektrische opleggertrekkers van Mercedes-Benz. De eActros LongHaul met een actieradius van ongeveer 500 km moet in 2024 in serieproductie gaan.

Stina Fagerman, Head of Marketing, Sales and Services bij Mercedes-Benz Trucks: "Tevex is een langdurige partner van Mercedes-Benz Trucks met een grote innovatieve geest. We zijn verheugd dat het transportbedrijf van plan is te vertrouwen op de eActros LongHaul voor bijzonder veeleisend, geconditioneerd voedseltransport."

Clemens Tönnies, Managing Partner: “We streven ernaar om in 2030 onze CO2-uitstoot van ons wegtransport te halveren. Dit is een belangrijk onderdeel van onze duurzaamheidsagenda ‘t30’.”

Dirk Mutlak, Managing Director bij Tevex Logistics: "De eActros LongHaul is bedoeld om ons te helpen onze duurzaamheidsdoelstellingen zo snel mogelijk te bereiken. We kijken erg uit naar de start van de serieproductie. Alternatieve aandrijvingen zijn niet langer de toekomst, maar het heden."

De duurzaamheidsagenda “t30” van de Tönnies Group

Tönnies uit Rheda-Wiedenbrück (Oost-Westfalen) heeft de duurzaamheidsdoelen gebundeld in de “t30”-agenda. Tegen 2030 wil de groep een van de meest duurzame voedselproducenten van Europa zijn. Het familiebedrijf heeft daarvoor meetbare en concrete doelstellingen voor de komende jaren geformuleerd, waaronder de vermindering van de CO2-uitstoot in de logistiek per rit.

Door het gebruik van de eerste e-truck van Mercedes-Benz Trucks en door verdere acquisities en conversies heeft de logistieke dochteronderneming al ongeveer een derde van haar doelstellingen weten te realiseren. De focus ligt op duurzame voedselproductie in de hele keten. Het doel van deze Letter of Intent is om de ingeslagen weg van Tönnies verder kracht bij te zetten.

Foto's

 • Bentvelzen Transport
  Bentvelzen Transport
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions