Clicky


Dagzege Loeb in Dakar, Carlos Sainz laat helikopter keren en wil door

Dagzege Loeb in Dakar, Carlos Sainz laat helikopter keren en wil door
10-01-2023 10:51 | Auto | auteur ANP

RIYAD - [update 13:05 uur] De Fransman Sébastien Loeb heeft de negende etappe in de Dakar Rally bij de auto's gewonnen. De negenvoudig wereldkampioen rally was de snelste in de 358 kilometer lange klassementsproef van Riyad naar Haradh in Saudi-Arabië. De coureur van Bahrein Raid Xtreme had aan de finish ruim 3 minuten voorsprong op de Litouwer Vaidotas Zala. Daar bleef nog een kleine minuut van over, omdat Loeb nog een tijdstraf van 2 minuten incasseerde.

De Fransman boekte zijn derde etappewinst in de rally van dit jaar. In het algemeen klassement staat Loeb derde, op 1 uur en 43 minuten van Nasser Al-Attiyah. De Qatarees werd achtste in de proef, maar behield de leiding in de stand.

De Spaanse rallyrijder Carlos Sainz ging al na 6 kilometer over de kop in zijn Audi en besloot na lang aarzelen de strijd te staken. De 60-jarige drievoudig winnaar van de Dakar Rally klaagde over pijn in zijn bovenlichaam en stapte in de helikopter die hem naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis zou vliegen. Sainz bedacht zich tijdens de vlucht en liet zich weer terugbrengen naar de plek waar zijn gehavende auto stond. Volgens de wedstrijdleiding wil de coureur zijn Audi repareren en de rally toch weer vervolgen.

Sainz won in deze Dakar Rally de eerste etappe, zijn 42e dagsucces in de woestijnrally. De Dakar-veteraan was in de etappes daarna op grote achterstand gereden en speelt geen rol meer in het algemeen klassement.