Clicky

 
Transport Online - In aanbouw zijnde HES Hartel Tank Terminal in Rotterdamse haven failliet

In aanbouw zijnde HES Hartel Tank Terminal in Rotterdamse haven failliet

In aanbouw zijnde HES Hartel Tank Terminal in Rotterdamse haven failliet
10-01-2023 10:15 | Faillissementen | auteur ANP

ROTTERDAM - De nog in aanbouw zijnde HES Hartel Tank Terminal in de Rotterdamse haven is failliet verklaard door de rechter in Rotterdam. Het project van havendienstverlener HES International kampte afgelopen jaren al met een opeenstapeling van tegenslagen. Er is nu een curator aangesteld om het bankroet af te wikkelen en te kijken of er nog mogelijkheden zijn voor een doorstart.

Afgelopen jaren zorgden onder meer de coronapandemie en een brand op het complex voor vertraging van de bouwwerkzaamheden en extra kosten. "Helaas is het voor HES International financieel niet langer haalbaar om de verdere aanzienlijke bedragen te investeren die nodig zijn om de HES Hartel Tank Terminal te voltooien", bevestigt HES International in een verklaring na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

Het bedrijf kondigde de aanleg van de nieuwe terminal op de Maasvlakte in 2017 aan. Op het terrein van 27 hectare hadden 52 tanks moeten verrijzen voor de overslag van olieproducten en biobrandstoffen. Daarmee zou een investering gemoeid zijn van enkele honderden miljoenen euro's, maakten de onderneming en het Havenbedrijf Rotterdam destijds bekend. Eigenlijk had de terminal eind 2019 al klaar moeten zijn. Olie- en gasconcern BP, eigenaar van een nabijgelegen raffinaderij, had al een langjarig contract gesloten voor het gebruik van de terminal.

Volgens HES is afgelopen maanden nog gesproken met onder meer banken. De insteek van die gesprekken was om nog een oplossing te vinden waardoor de bouw kon worden voltooid, maar dat is niet gelukt. Het FD meldde dat door het bankroet ruim zestig mensen hun baan verliezen. Daarover laat HES zich in de verklaring niet uit. Wel benadrukt het bedrijf dat het terminalproject los stond van andere activiteiten van HES. Daardoor heeft het bankroet volgens de onderneming geen gevolgen voor medewerkers die elders bij HES aan de slag zijn.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden