Clicky

 
Transport Online - China komt met eerste vergelding na reisbeperkingen voor Chinezen

China komt met eerste vergelding na reisbeperkingen voor Chinezen

China komt met eerste vergelding na reisbeperkingen voor Chinezen
10-01-2023 09:53 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

CHINA - China schort de afgifte van visa aan Japanners en Zuid-Koreanen deels op als reactie op de coronamaatregelen van die landen. Beijing waarschuwde vorige week voor vergeldingsmaatregelen nadat meerdere landen Chinese reizigers inreisbeperkingen hadden opgelegd, maar was nog niet tot actie overgegaan.

De Chinese ambassade in Tokio meldt op zijn website dat het land de afgifte van visa aan Japanse burgers heeft opgeschort. Verschillende Japanse reisbureaus meldden eerder al aan persbureau Reuters dat zij door China zijn geïnformeerd dat het land is gestopt met het uitgeven van toeristen- en zakenvisa. Op dinsdag maakte de Chinese ambassade in Seoul ook bekend de afgifte van kortetermijnvisa aan Zuid-Koreanen op te schorten.

De inreisbeperkingen, bijvoorbeeld een testverplichting, zijn ingevoerd vanwege de vele coronabesmettingen in China. Sommige landen vrezen voor het eventuele ontstaan van een nieuwe virusvariant, maar in China gaan voor zover bekend geen unieke varianten rond. "De maatregelen missen wetenschappelijke onderbouwing en sommige praktijken zijn onacceptabel", oordeelde het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ontmanteling zerocovidbeleid

China heeft zijn grenzen zondag na drie jaar pandemie heropend. De gesloten grenzen maakten deel uit van het zerocovidbeleid. De Chinese regering begon vorige maand met de ontmanteling van dit beleid, na grote protesten in diverse steden. Vanwege de versoepelingen worden veel minder mensen getest op het virus. Ook deelt China maar beperkt informatie over de besmettingen in het land.

Reizigers die vanuit China naar Nederland komen, moeten vanaf dinsdag negatief zijn getest op het coronavirus. Verder geldt het dringende advies om een medisch mondkapje te dragen aan boord van vluchten van en naar China en wordt er meer getest op het rioolwater bij Schiphol. De Nederlandse maatregelen volgden na een advies van de Europese Unie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions