Clicky


Nieuwe Scania voor Machinaal Timmerbedrijf van der Linden

Nieuwe Scania voor Machinaal Timmerbedrijf van der Linden
09-01-2023 12:08 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

VEGHEL - Machinaal Timmerbedrijf van der Linden heeft een nieuwe Scania P280 in gebruik genomen. De 6x2*4 bakwagen wordt ingezet voor het vervoeren van kozijnen, deuren en trappen die door het familiebedrijf uit Veghel volledig op maat worden gemaakt. 

Algemeen directeur Jochem van der Linden, de tweede generatie van het gelijknamige bedrijf, licht toe dat het extra lage chassis van de P-serie de doorslag gaf om een Scania aan te schaffen. “Kozijnen kunnen wel tot 2,65 meter hoog zijn en om onder de maximaal toegestane hoogte van vier meter te blijven, hebben we daarom een zo laag mogelijke auto nodig. Omdat Scania ons de laagste chassishoogte kon garanderen, was de keuze snel gemaakt.” 

‘Hoe lager, hoe beter’

De P-serie heeft een laag gewicht en is daarmee uitermate geschikt voor het rijden op bouwlocaties, waar het bedrijf vaak komt voor het lossen van seriematig geproduceerde timmerwerken. Om het zicht en daarmee de veiligheid te vergroten, werd een achteruitrijcamera geïnstalleerd. Dat de solo bakwagen rondom luchtgeveerd is, is volgens Van der Linden niet toevallig. “Mocht het op een paar centimeter aankomen, kan de chauffeur het voertuig nóg meer laten zakken. Hoe lager, hoe beter.” 

Vervanging

De bakwagen met 280 pk werd aangeschaft ter vervanging van een dertien jaar oude Scania die onlangs na een ongeval total loss werd verklaard. Van der Linden: “De auto was niet meer te redden. De laadbak en de HMF autolaadkraan konden worden overgezet naar het nieuwe voertuig.” Dat Scania meedacht over een tussenoplossing speelde ook mee om deze keer wederom voor het Zweedse merk te gaan. Net als het feit dat Scania Veghel letterlijk om de hoek zit. “De samenwerking bevalt uitstekend. We worden netjes behandeld en wanneer we er zijn altijd snel geholpen.”

Toch verwacht Van der Linden niet de deur plat te lopen bij de garage, want veel kilometers maakt het voertuig niet. “Als we er op jaarbasis 40.000 kilometer mee rijden, is het veel. We draaien bijna net zo veel PTO als rij uren.” 

Vakmanschap

Machinaal Timmerbedrijf Van der Linden vervaardigt sinds 48 jaar, zoals de naam al doet vermoeden, timmerwerken waar het bedrijf met trots haar naam aan verbindt. De allround vakmensen kennen weinig beperkingen in het productenaanbod, waardoor zowel de particuliere markt bediend kan worden als de aannemersmarkt met seriematig werk. De kozijnen en deuren worden desgewenst voorzien van glas en afgelakt en de vervaardigde materialen worden op locatie afgeleverd. Hiervoor beschikt het Noord-Brabantse timmerbedrijf over een nieuwe Scania P-serie.  

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions