Clicky


 


Bolsonaro veroordeelt bestorming Braziliaanse overheidsgebouwen

Bolsonaro veroordeelt bestorming Braziliaanse overheidsgebouwen
09-01-2023 09:50 | Buitenland | auteur ANP/AFP

BRASILIA - De Braziliaanse oud-president Jair Bolsonaro heeft zondagavond (lokale tijd) op Twitter de bestorming van verschillende Braziliaanse overheidsgebouwen veroordeeld. Hij ontkende dat hij iets te maken had met de ongeregeldheden.

"Vreedzame protesten zijn onderdeel van democratie. Maar het plunderen en binnendringen van overheidsgebouwen zoals vandaag is gebeurd, net als in 2013 en 2017 door links, vallen daar niet onder", aldus Bolsonaro. Hij schreef ook dat hij zich als president altijd aan de grondwet heeft gehouden en democratie, transparantie en vrijheid altijd heeft gerespecteerd en verdedigd.

Eerder op de dag had de nieuwe president Luiz Inacio Lula da Silva zijn voorganger ervan beschuldigd verschillende speeches te hebben gegeven waarin hij het soort gedrag dat Bolsonaro-supporters zondag vertoonden, aanmoedigde. Bolsonaro, die sinds eind vorige maand in Florida verblijft, wees die kritiek af en stelde dat Lula hier geen enkel bewijs voor heeft.

In Brasilia werden zeker vierhonderd mensen gearresteerd na de bestorming van het hooggerechtshof, het parlementsgebouw en het presidentiële paleis. De demonstranten waren Bolsonaro-aanhangers die handelden uit woede over de beëdiging vorige week van de linkse Lula, die zijn verkiezingsoverwinning volgens hen aan fraude dankt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions