Clicky


 


Zeven verdachZeven uithalers aangehouden op Maasvlakte, jongste is 17 jaar

Zeven verdachZeven uithalers aangehouden op Maasvlakte, jongste is 17 jaar
09-01-2023 09:13 | Criminaliteit | auteur ANP

ROTTERDAM - [update 16:15 uur] Op de Maasvlakte in Rotterdam zijn in de nacht van zondag op maandag zeven personen aangehouden. Dat meldt de politie. De verdachten zijn vermoedelijk zogenoemde ‘uithalers’, die drugs uit containers wilden halen. Het gaat om zes mannen en een jongen van 17. Maandagmiddag werd een achtste verdachte opgepakt, een man van 26 jaar.

Uithalers worden vaak ingezet door criminele organisaties om op het haventerrein over toegangshekken te klimmen en te proberen containers open te breken om er drugs uit te halen.

De mannen werden aangehouden na twee meldingen. De eerste werd gedaan om even na 01.00 uur door beveiligers die mensen op het haventerrein hadden gezien. Die melding leidde tot de aanhouding van twee verdachten, een man van 19 jaar uit Zwijndrecht en een 20-jarige Rotterdammer.

Om 05.50 uur werden nog eens vijf verdachten aangehouden. Het ging om drie inwoners van Almere van 17, 18 en 19 jaar, een 28-jarige Hagenaar en een man van 23 zonder vaste woonplaats. Allemaal zitten ze nog vast, meldt de politie, die nog onderzoekt of alle verdachten samen opereerden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions