Clicky

 
Transport Online - Bulkcarrier Glory weer vlotgetrokken in Suezkanaal

Bulkcarrier Glory weer vlotgetrokken in Suezkanaal

Bulkcarrier Glory weer vlotgetrokken in Suezkanaal
09-01-2023 09:06 | Buitenland | auteur ANP/RTR

ORT SAÏD - [update 10:21 uur] Het grote vrachtschip dat maandagochtend vast kwam te zitten in het noordelijke deel van het Suezkanaal vaart weer. Het schip de Glory, dat naar verluidt onderweg is met Oekraïens graan naar China, werd door sleepboten vlotgetrokken. Het verkeer op de belangrijke waterweg werd volgens Leth Agencies, dat diensten levert aan schepen die door het Suezkanaal varen, slechts kortstondig verstoord.

De ongeveer twintig schepen die werden tegengehouden door de blokkade zullen hun reis via de belangrijke vaarroute tussen Europa en Azië met kleine vertragingen hervatten. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak was van het aan de grond lopen van het schip de Glory, dat vaart onder de vlag van de Marshalleilanden.

In maart 2021 zorgde de vastgelopen Ever Given nog voor een dagenlange blokkade van het Suezkanaal. De stremming door dat containerschip schopte de mondiale scheepvaart een tijdlang in de war. Het gespecialiseerde Nederlandse bedrijf Smit Salvage, onderdeel van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis, werd ingeschakeld om het schip weer los te krijgen.

Het containerschip Ever Given zat destijds vast omdat het langer was dan de breedte van het kanaal. De Ever Given is 400 meter lang en het Suezkanaal zelf is ongeveer 300 meter breed. De Glory is 225 meter lang, volgens de website van de Griekse rederij Target Marine, de eigenaar van het schip.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions