Clicky


Dode en tientallen gewonden door metro-ongeluk in Mexico-Stad

Dode en tientallen gewonden door metro-ongeluk in Mexico-Stad
08-01-2023 10:32 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG

MEXICO-STAD - Tientallen mensen zijn zaterdag gewond geraakt doordat twee metrostellen in botsing kwamen in een metrotunnel in Mexico-Stad. Zeker één persoon kwam om het leven. Het zou gaan om een jonge vrouw.

Volgens de burgemeester van de Mexicaanse hoofdstad, Claudia Sheinbaum, zijn 57 mensen met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Meerdere mensen zouden er slecht aan toe zijn, onder wie een conducteur. De slachtoffers liggen in zeven verschillende ziekenhuis, verspreid over de stad.

De botsing vond plaats in een tunnel tussen de metrostations Potrero en La Raza. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk. De Mexicaanse president Manuel Lopez Obrador heeft op Twitter steun betuigd aan de slachtoffers.

Er zijn vaker ongelukken met metro's in de Mexicaanse hoofdstad. In mei 2021 kwamen door een metro-ongeluk in Mexico-Stad 26 mensen om het leven. Een treinstel viel meters naar beneden toen een brug instortte. Een onderzoek door een onafhankelijk bedrijf toonde aan dat het ongeval werd veroorzaakt door constructiefouten en problemen met onderhoud, waaronder het niet uitvoeren van routine-inspecties.