Clicky


Hoondert bij daglicht aan de finish

Hoondert bij daglicht aan de finish
07-01-2023 20:36 | Etappes | auteur Redactie

AL DUWADIMI - “Een perfecte dag”, noemde Adwin Hoondert de zevende etappe van de Dakar 2023. “Zolang we in het licht kunnen rijden, is er geen centje pijn en niks aan de hand.” En dat lukte deze keer, een uur voor het donker werd zelfs. Dat leverde Hoondert zowaar de twaalfde tijd op. “Dan zie je wat we werkelijk kunnen.”

Hoondert was als 37ste truck gestart, maar bij 140 kilometer was hij de twintigste en bij de verplichte stop op kilometer 196 had hij er nog eens vier ingehaald. “Het waren mooie rallypaden, lekker breed bovendien dus het was goed inhalen; helemaal mijn dag”, vertelde Hoondert bij het servicepark, waar de monteurs twee uurtjes hadden om de truck gereed te maken voor etappe 8. “Als we maar in het licht kunnen rijden, gaat het perfect. Ook de duinen. Die waren best heftig, maar bij daglicht knallen we er zo doorheen. Foutloos.”

Navigator Jasper Riezebos was ook te spreken over de dag. “Op dit soort paden merk je dat Adwin een rallycoureur is. Het ging zo vloeiend en makkelijk. De duinen waren eerst laag, maar werden gaandeweg de proef steeds hoger. Op sommige plaatsen was het zo verrot gereden, dat we een nieuw spoor moesten trekken. Maar nu we konden zien waar we reden en wat we deden, was dat geen probleem.”

Het was niet voor iedereen een probleemloze dag en vanuit de achterhoede konden Hoondert en zijn mannen dat goed zien. “De een na de ander”, zag Hoondert. “We zagen de auto van Erik van Loon staan, helemaal verfrommeld. En een berg buggy’s. Rainbow stond een buggy te helpen. En later zagen we de Iveco van Van de Laar op de kant liggen. Daar stond Ad Hofmans al bij en die had ze net weer op de wielen, dus daar zijn we niet bij gestopt.”

Met de twaalfde tijd was Hoondert in zijn nopjes, ook al heeft hij er weinig aan. Vanwege de indeling als snelle assistentie moet hij ook de achtste etappe gewoon weer in de achterhoede starten. De achtste etappe, terug naar Riyadh, is in totaal 824 kilometer waarvan 346 kilometer tegen de klok. Volbrengen ze die, dan hebben ze de rustdag gehaald. Die is maandag.

Foto: Rallymaniacs