Clicky

 België en Duitsland raden niet-essentiële reizen naar China af

België en Duitsland raden niet-essentiële reizen naar China af
07-01-2023 20:11 | Coronavirus | auteur ANP/AFP

BERLIJN/BRUSSEL - Duitsland, België en Luxemburg raden niet-essentiële reizen naar China af. De reden is de piek in corona-infecties en het overbelaste gezondheidssysteem in het land, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Luxemburg sluit zich aan bij het Duitse advies. Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat China door het "stopzetten van het zerocovidbeleid sinds begin december een ongeziene covidgolf kent. Omwille van een mogelijke overbezetting van de ziekenhuizen en het risico op gebrek aan urgente medische bijstand dat daaruit volgt, blijven niet-essentiële reizen momenteel afgeraden."

De Europese Unie heeft de 27 lidstaten afgelopen week sterk aangemoedigd om reizigers uit China voor de vlucht te laten screenen op covid en bij aankomst op Europese bodem eventueel tests uit voeren. Tal van landen, en sinds vrijdag ook Nederland, hebben besloten dat vanaf volgende week een negatieve coronatest nodig is voor reizigers uit China.

Geen quarantaine meer

Dat land heropent na langdurige afsluiting zondag zijn grenzen. Een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud is vereist voor toegang tot China, maar quarantaine hoeft niet meer. Beijing vindt de testverplichting van andere landen "onaanvaardbaar" en dreigde afgelopen week met tegenmaatregelen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hekelt op haar beurt de omstreden methodes waarmee China het aantal coronaslachtoffers telt. Ondanks overweldigde ziekenhuizen en volle crematoria melden de autoriteiten in Beijing maar erg weinig covidgerelateerde sterfgevallen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats