Clicky

 
Transport Online - Vierhonderd in Singapore gestrande KLM-passagiers weer naar huis

Vierhonderd in Singapore gestrande KLM-passagiers weer naar huis

Vierhonderd in Singapore gestrande KLM-passagiers weer naar huis
07-01-2023 10:40 | Buitenland | auteur ANP

AMSTELVEEN - De laatste van de vierhonderd in Singapore gestrande KLM-passagiers kunnen dit weekend weer naar huis. "Alle passagiers zijn inmiddels omgeboekt. Ze vliegen uiterlijk zondag weer terug", laat een woordvoerster van KLM weten na berichtgeving door De Telegraaf.

Woensdag kon een KLM-toestel in Singapore niet naar Nederland vertrekken. In verband met een technisch mankement werd de vlucht een dag uitgesteld. Vierhonderd passagiers moesten daardoor noodgedwongen in de Aziatische stadstaat overnachten.

Het ging voor een deel om vakantiegangers die terugkeerden uit Bali, want daar kwam het vliegtuig vandaan. Het toestel zou eigenlijk maar een korte stop in Singapore maken. Volgens KLM zijn de passagiers ondergebracht in hotels.

Reparatie

De reparatie van het vliegtuig nam echter meer tijd in beslag dan in eerste instantie gepland, waardoor iedereen nog wat langer in Singapore vastzat. "De veiligheid van passagiers en crew is niet in het geding geweest", benadrukt de zegsvrouw van KLM.

Het bewuste vliegtuig staat nog altijd in Singapore. Wanneer het toestel is gerepareerd en weer naar Amsterdam kan vertrekken is nu nog niet duidelijk.

China

De KLM-woordvoerster reageerde zaterdag ook op de nieuwe Nederlandse regels voor reizigers die vanuit China naar Nederland komen. Zij hebben vanaf aanstaande dinsdag een negatieve coronatest nodig. "Wij houden ons uiteraard aan de geldende wet- en regelgeving van Nederland en de landen waar wij naartoe vliegen", liet ze weten.

China kampt met een grote corona-uitbraak. Andere Europese landen namen daarom eerder ook al maatregelen. KLM hoeft van de overheid niet zelf te gaan controleren op testbewijzen als reizigers in China aan boord stappen, maar de maatschappij moet passagiers er wel op wijzen dat er een testverplichting bestaat en wat de consequenties kunnen zijn van het ontbreken van een negatief testbewijs. De daadwerkelijke controle vindt op Schiphol plaats.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions