Clicky


'Monsieur Dakar' Peterhansel na ongeluk uit Dakar Rally

'Monsieur Dakar' Peterhansel na ongeluk uit Dakar Rally
06-01-2023 13:56 | Auto | auteur ANP

RIYADH - De Franse rallyrijder Stéphane Peterhansel is in de zesde etappe van de Dakar Rally uitgevallen. De veertienvoudig winnaar, bijgenaamd 'Monsieur Dakar', kreeg een ongeluk met zijn Audi na 212 kilometer in de woestijnproef van Ha'Il naar Riyadh. Zijn navigator Edouard Boulanger raakte daarbij dusdanig gewond aan zijn rug, dat hij de rally niet kan voortzetten. Boulanger is overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Saudi- Arabië.

Peterhansel (57) was bezig aan een snelle etappe, want hij noteerde na 207 kilometer nog de beste tussentijd en ging aan de leiding.

Carlos Sainz, teamgenoot van Peterhansel bij Audi, kwam op dezelfde plek ook in de problemen, maar de Spaanse coureur en zijn bijrijder bleven ongedeerd. De drievoudig winnaar van de Dakar Rally verspeelde door de reparatie van zijn auto wel veel tijd.

Qatari Nasser Al-Attiyah profiteerde en won de etappe met meer dan 3 minuten voorsprong op de Fransman Sébastien Loeb. Hij stevent af op zijn vijfde eindzege in de Dakar Rally, want door het wegvallen van Peterhansel en Sainz is zijn marge op de Zuid-Afrikaan Henk Lategan, de nieuwe nummer 2 in het algemeen klassement, al meer dan een uur.

De Argentijn Luciano Benavides schreef de 358 kilometer lange proef op zijn naam bij de motoren. De rijder van Husqvarna was aan de finish ruim een minuut sneller dan zijn Amerikaanse teamgenoot Skyler Howes, die wel zijn leidende positie in het klassement behield. De Australiër Toby Price (KTM) eindigde als derde in de etappe.