Clicky


Rhenus Groep neemt Nederlandse Transport Maatschappij (NTM) over

Rhenus Groep neemt Nederlandse Transport Maatschappij (NTM) over
06-01-2023 12:10 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

TILBURG/HARDENBERG - Rond de jaarwisseling heeft de Rhenus Groep het silotransportbedrijf Nederlandse Transport Maatschappij BV (NTM) overgenomen.

Met de overname van het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor heeft in Hardenberg, Nederland, breidt de internationale logistiek specialist zijn expertise uit op het gebied van silotransporten van vrij stromende en poedervormige goederen.

NTM heeft meerdere bedrijfsterreinen aan de Duits/Nederlandse grens en biedt grensoverschrijdende diensten aan binnen Europa. Het transportbedrijf werd in de jaren '70 opgericht en werd in 2010 onderdeel van de Duitse Sievert Logistics Group. Volgens de Kamer van Koophandel werken er rond de 60 werknemers bij het bedrijf.

Het soort goederen dat het transporteert varieert van bouwmaterialen tot gevoelige GMP- en chemische producten, mineralen en plastic granulaten. De activiteiten van de logistiek specialist worden aangevuld met aanvullende diensten met toegevoegde waarde, zoals warehousing, picking, kwaliteitscontroles, hervullen en afvullen van bigbags en verpakkingsoplossingen.

"We zijn verheugd om onze expertise en onze diensten op het gebied van silo's uit te breiden door NTM over te nemen, met name voor onze klanten in de bouwsector en leveranciers van GMP- en petrochemische producten, industriële mineralen en houtpellets", zegt Heiner Höfkes, Business Unitmanager bij Rhenus Havenweg.

NTM blijft als eigen onderneming binnen de Rhenus Groep bestaan ​​onder algemeen directeur Henk Batterink. "Deze nieuwe werkrelatie is voor ons een win-winsituatie: dankzij het uitgebreide netwerk van Rhenus wordt ons werkterrein in Europa groter en kunnen we ons bedrijf ook opschalen door gebruik te maken van de jarenlange ervaring die is opgedaan door ons huidige personeelsbestand", vult Henk Batterink aan.