Clicky


 


Rainbow moet buggy achterlaten in duinen

Rainbow moet buggy achterlaten in duinen
06-01-2023 09:08 | Etappes | auteur Redactie

HA'IL - Gerrit Zuurmond voelde zich er zichtbaar niet prettig bij. In de slotfase van de vijfde etappe waren de duinen zo hoog en zo steil dat hij omwille van de veiligheid gedwongen was de buggy die hij op sleeptouw had, af te koppelen en achter te laten. “We kwamen niet boven, maar konden ook niet achteruit met dat dingetje erachter. Het was te gevaarlijk.”

Het Rainbow Truck Team had een prima dag gehad in het zand en de duinen van de vijfde etappe. Een mooie proef, vond Zuurmond na terugkeer in het bivak van Ha’il. “Mooi om te rijden, met zandpistes, duinen, kamelengras. Het ging hartstikke goed.”

Het voornemen van Gerrit Zuurmond, Tjeerd van Ballegooij en Klaas Kwakkel was om voor het donker werd uit de proef te zijn. Dat lukte net niet, omdat ze in het laatste deel die buggy tegenkwamen. “Die stond kapot en daarom hebben we die op sleeptouw genomen”, vertelt Zuurmond.

“Maar het werd snel donker en het viel niet mee, zeker niet met dat buggy’tje achter ons. De duinen op het laatst waren bijzonder hoog en steil. Een paar keer konden we niet boven komen. Dan wordt het gevaarlijk: we stonden op omkieperen, want we konden ook niet terug. Het ging niet zo. We moesten ze wel loskoppelen en achterlaten. Ik denk dat het nog 25 kilometer was dat we in het donker hebben gereden, een goed half uur. Gelukkig is alles goed gegaan.”

De MAN hield zich ook op dag 5 uitstekend en Zuurmond was dik tevreden met het resultaat. “We doen het nu natuurlijk een paar jaar, dus we weten al veel beter wat er wel niet kan en hoe we in de duinen moeten rijden. Daar zijn we zeker in gegroeid. Het gaat steeds gemakkelijker en dan kun je ook wat beter doorrijden.”

Er zijn nog maar achttien trucks in de wedstrijd die alles hebben gereden en daar is Rainbow er eentje van. In het klassement staat Zuurmond vijftiende.

De zesde etappe wordt een lange zit van 900 kilometer. De wedstrijdproef is ingekort tot 357 kilometer. Na de finish van de proef rijden de deelnemers door naar Riyadh, in plaats van Al Duwadimi. Het terrein voor het bivak daar is wegens de overvloedige regenval van de afgelopen dagen niet begaanbaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions