Clicky

 
Transport Online - VS en Duitsland sturen Oekraïne gevechtsvoertuigen

VS en Duitsland sturen Oekraïne gevechtsvoertuigen

VS en Duitsland sturen Oekraïne gevechtsvoertuigen
05-01-2023 20:29 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - De Verenigde Staten en Duitsland gaan Oekraïne gevechtsvoertuigen sturen. De Amerikanen leveren Bradleys en de Duitsers Marders. Ook krijgt Oekraïne een Patriot-luchtverdedigingssysteem van Duitsland.

Het Witte Huis maakte het nieuws bekend na een telefoongesprek tussen de Amerikaanse president Joe Biden en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Daarin herhaalden ze achter de soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekraïne te staan en zich daarvoor te zullen blijven inzetten.

Beide landen zullen Oekraïense militairen leren omgaan met de Bradleys en Marders, gevechtsvoertuigen die gelijkwaardig aan elkaar worden beschouwd. De VS gebruiken de Bradleys sinds de jaren tachtig en heeft er duizenden van. Ze kunnen Oekraïne versterken in de oorlog tegen Rusland, maar zijn minder krachtig dan de Abrams-tanks waar Kiev om heeft gevraagd.

Duitsland levert in navolging van de VS ook een Patriot-systeem. De Amerikanen besloten vorige maand om dit geavanceerde systeem te leveren, nadat Oekraïne daar herhaaldelijk om had gevraagd. Een Patriot kan raketten en vliegtuigen op grote hoogte uit de lucht schieten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions